Xàtiva es transforma aquesta setmana en capital dels escacs


Sant Domènec acull fins diumenge el V Open Internacional organitzat pel Club Escacs Xàtiva



L’antic convent de Sant Domènec es vesteix de gala aquesta setmana per a acollir la cinquena edició del Open Internacional d’escacs Ciutat de Xàtiva. El campionat va celebrar les seues tres primeres edicions a l’Hotel Murta, però va haver d’emigrar l’any passat a causa del tancament de l’establiment.


El torneig ha igualat el nombre de jugadors de la passada edició, amb uns setanta participants, destacant el mestre internacional Pablo Cruz Lledó (2442 d’ELO), guanyador de dues edicions junt a altres dos subcampionats; al qual segueixen el Gran Mestre anglés James Plaskett (2417) i el Mestre Internacional Antonio Granero (2370).

L’Open constarà de nou rondes, celebrant-se una cada dia de dilluns a divendres a les 16.30 de la vesprada, mentre que el dimarts i el dijous hi haurà doble sessió amb partides al matí a partir de les 10.30 hores.


Les dues últimes rondes seran dissabte i diumenge a partir de les 10 del matí. En el torneig hi haurà un total de 1.750 euros en premis, dels quals 500 seran per al vencedor. El segon i el tercer classificat s’emportaran 290 i 200 euros respectivament. També hi haurà trofeus, junt a altres premis econòmics, per als dos primers classificats amb ELO inferior a 2050, ELO inferior a 1850 i ELO inferior a 1650. A més, els dos primers classificats del Club Escacs Xàtiva, així com els sub-16, sub-14, sub-12 i sub-10 també rebran un guardó.

Com és habitual, l’accés a la sala per als aficionats és totalment gratuït i els primers taulers seran retransmesos en directe a través de les principals plataformes online d’escacs a nivell mundial. El lliurament de trofeus tindrà lloc una vegada finalitzada l’última ronda, a partir del diumenge al migdia.


Publicar un comentario

Artículo Anterior Artículo Siguiente